Welkom

De hotspot voor alles wat met muziek maken te maken heeft

Halverwege de St.Jans kathedraal en het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch bevindt zich het nostalgische Muziekcafé Lohengrin. Een sfeervolle locatie met een 70-er jaren uitstraling. Daar biedt het team van Muziekcafé Lohengrin een platform waar alles wat met MUZIEK MAKEN te maken heeft, een plek kan krijgen.

Muziekcafé Lohengrin ligt op loopafstand van het stadscentrum (15 min. lopen). Van het Centraal Station naar de St.Jan is net zover lopen als van de St.Jan naar Muziekcafé Lohengrin. De locatie heeft een cafégedeelte op de begane grond met 2 ingangen (straatkant en plein). Er is de mogelijkheid om een klein en intiem podium neer te zetten en een huiskamersfeer te creëren. Het café ligt aan een pleintje (winkelcentrum Zuiderpassage) en er kan een terras uitgezet worden op het zuiden (plein) en aan de straatkant. Het café heeft een ruime bar, bescheiden keuken, is voorzien van een eigen geluidsinstallatie en heeft een beamer en verschillende projectieschermen.

Vanuit de ingang vanaf de straatkant kom je via een dubbele deur bij de wenteltrap naar de “beatkelder”. In deze benedenruimte is een eigen toiletgroep, een bar, airco, bandpodium, eigen geluidsinstallatie, beamer met plafondcamera en projectiescherm. De gehele benedenruimte is geluidsisolerend gemaakt en akoestisch geoptimaliseerd.

Op deze website vindt u informatie over alle activiteiten georganiseerd in, door en rondom Muziekcafé Lohengrin. Bekijk de geplande evenementen in de rechterkolom van de pagina’s. Raak geïnspireerd door onze initiatieven en draag ook uw steentje bij in het verder ontwikkelen van de muziekcultuur in de historische stad ‘s-Hertogenbosch: de meest Brabantse stad van Brabant.