Ierse (folk) sessie

Datum evenement:

16/07/2020

Tijd evenement:

19:00

Lohengrin Folksessie

Gratis entree

Download HIER een aantal voorbeelden van melodielijnen/riffs/tunes voor de Lohengrin Ierse sessies.

Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen. Er worden ook “uitstapjes” gemaakt naar andere soorten folkmuziek. Er is ruimte voor bv. franse, oost-europese, klezmer muziek of net wat er wordt ingebracht door de aanwezige muzikanten.

In ieder geval zijn de Ierse sessies in Logengrin geen ‘gedoe’ op een podium met microfoons, versterkers en kilometers kabel. Het is een kwestie van gewoon gezellig aanschuiven en meespelen! Een folksessie is geen optreden, maar een samenspel. Als je geen instrument bespeelt of geen zanger van formaat bent, ben je uiteraard ook welkom om te luisteren, gezellig!

We hanteren wel enkele regels om te voorkomen dat het een kakofonische janboel wordt:
– We spelen ‘de tafel rond’: iedere muzikant krijgt de gelegenheid om een lied of een deun in te zetten
– Voel je niet verplicht om iets fantastisch te spelen, maar als je speelt, speel dan! Het is beter om iets eenvoudigs helemaal te spelen dan iets heel moeilijks met horten en stoten te spelen
– Speel gerust mee met een lied of een deun van iemand anders, maar vergeet niet ook te luisteren. Als je de melodie of het liedje niet kent, kun je waarschijnlijk beter gewoon van de muziek genieten!

Event Schedule Details

  • 16/07/2020
    19:00 - 21:30
  • 20/08/2020
    19:00 - 21:30
  • 17/09/2020
    19:00 - 21:30
Delen op social media
Toevoegen aan je agenda