Punk en Garage Rock

Optredens
Datum: zaterdag 4 mei 2019 21:00

GRATIS ENTREE.

death star discotheque
 
Biografie:
Nieuwe (est. eind 2018) indie post-punk band uit Boxtel/Eindhoven. De drie bandleden, elkaars tegenpolen qua karakter en persoonlijkheid, bundelen hun muzikale krachten met als resultaat een eigenwijs geluid. Als muziekliefhebbers vinden de bandleden hun inspiratie uit de vele alternatieve indie bands vanaf de jaren ’80 tot heden. Men weet dit op creatieve wijze te vertalen naar een alternatief hip geheel anno nu.
Begin 2019 verscheen een eerste ep met daarop vijf nummers. De band werkt momenteel gestaag door aan een volledig album. Ondanks hun prille bestaan weet de band al op te vallen, en wist zodoende al programmeurs te overtuigen met hun ep, wat resulteert in een lekker gevulde concertagenda.
Line up;
Michel guitar & vocals
Eugene guitar 
Roelof  drums
Discografie;
5 track EP (209)
www.facebook.com/deathstardiscotheque
www.deathstardiscotheque.nl
contact;Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Projectmanager

Projectmanager houdt van catchy popdeunen en gitaarbands. Ze putten uit ruim vijftig jaar popmuziek, ongeacht de huidskleur van de uitvoerenden, en streven naar ‘wegwerpliedjes met eeuwigheidswaarde’, zoals een radiomaker ooit opmerkte over de hemelse pop van the Ronettes en the Shangri-La’s. Daarom zingen ze met z’n drieën.

Bassist Dirk Timmers en gitarist Edwin Timmers vormden in de jaren negentig de helft van het energiek punkpoppende Jabberwocky. Drummer Aart van den Berg en (alweer) Edwin speelden in dezelfde tijd in de iets zwaarder rockende band The Wimps. Gitarist Peter van Hulten haakte aan nadat hij zowat alle gitaarpartijen voor de tweede, nog te verschijnen, plaat had ingespeeld. In 2016 was daar de debuutplaat (LP, CD en Spotify) met tien eigen liedjes, opgenomen en geproduceerd door Roel Blommers (bekend van onder andere Pauw, Traumahelikopter en Afterpartees).

Planet Trash over die plaat: “Een plaat vol uitgeklede garagepopliedjes, die voor heel even afstand lijken te nemen van de werkelijkheid. De ene nog mooier dan de ander. Sommige van die liedjes halen zelfs voorzichtig het niveau van Reigning Sound.” Link: http://planettrash.nl/?e=1351

Jan Kooi van ELPEE Groningen: “Projectmanager! Het debuut van Projectmanager, het toch nog vrij plotseling ontstane nieuwe combo van Edwin Timmers, grote man achter legendarische jaren ’90 garagepunkband Jabberwocky. En wat ons betreft één van de beste en meest onderschatte liedjesschrijvers van ons land. Op zijn minst.

Bij Projectmanager geen standaard garagerock maar korte, tot de essentie uitgeklede popliedjes. In melodieuze popliedjes omgezette emotie. Wij vinden het prachtig. Geheel in de ouderwetse punkrock Do It Yourself traditie de lp in eigen beheer uitgebracht.”

Link: http://www.elpee-groningen.nl/

Atze de Vrieze van 3VOOR12: “Ik wist eigenlijk niet dat ze Nederlands waren!”

Info zie Onze website: http://www.no1projectmanager.nl/

Spotify-link via website: http://www.no1projectmanager.nl/music.html(beetje naar beneden scrollen)

Bandcamp-link: https://projectmanager.bandcamp.com/(vijf liedjes van de debuutplaat + een paar nieuwe)

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation