Lohengrin live: Synesthesia en Township Rebellion

Optredens
Datum: zaterdag 21 januari 2017 21:00

GRATIS ENTREE

Synesthesia
ontstond in 2005 toen Jeroen (gitaar) en Dennis (drums) een band wilden beginnen met experimentele rockmuziek. De band werd gecomplementeerd al snel daarna met Ferenc (bass) en Robert (gitaar). Vocalist Niels maakte het geheel af. De band groeide uit tot een progressieve rockgroep en de band schreef muziek beinvloed door Tool en Pink Floyd. In 2009 verliet Robert de band en werd de plek ingevuld door Marco als lead gitarist. In datzelfde jaar besloot de band om zijn 'greatest hits' op de band te zetten en de demo 'Everything else . . . Illusion' werd opgenomen.

Deze demo/EP bevatte onder andere het heftige Tool-eske stuk The Mystic, geschreven door Ferenc, het wat meer prog/poprock aanvoelende Dilemma, geschreven door Dennis en het epische Pink Floyd aanvoelende nummer Ghost in The Machine, dat met zijn bijna 15 minuten en 4 movements zich een echt prog nummer mag noemen.

Kort na de opnames van de demo/EP verliet Ferenc de band. Zich beradend op de toekomst besloot de groep om het over een andere boeg te gooien. Het bestaande repertoire moest worden uitgebreid met nieuwe muziek en een nieuwe (vernieuwende) sound. Geinspireerd door grootheden als Neal Morse, Yes, Dream Theater en Transatlantic, maar ook Genesis en zelf klassieke invloeden wilde de groep nog dieper de progressieve en symfonische stroming in. Al snel werd nieuwe bassist Hugo aangenomen en kort daarna toetsenist Tom. Tom's muzikale opleiding bood de band nieuwe inzichten in het schrijven van hun nieuwe meesterwerk. In 2013 kwam Paul bij de groep na het vertrek van Jeroen. In 2014 neemt Tom afscheid van de band en wordt vervangen door veteraan toetsenist en Hammond-rocker Ad!

Dit meesterwerk is nog altijd in productie, een conceptalbum qua concept en lyriek geschreven Marco en muzikaal uitgewerkt en uitgevoerd door Synesthesia.

 


Township Rebellion
is een energieke rock coverband die er elk optreden vol voor gaat. Sinds 2015 is Township Rebellion weer actief op de Nederlandse podia en brengt het enthousiasme over naar het publiek in kroegen, feesten en festivals. De 4-mans formatie bestaat uit ervaren muzikanten die met een herkenbaar en soms ook verrassend repertoire het podium bestijgen. De muziek die Township Rebellion ten gehore brengt bestaat zowel uit de authentieke oldtimers van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rock covers van Muse, Anouk en de Editors. Van het kroegje op de hoek tot een festival op het plein, Township Rebellion maakt er één groot rock feest van.

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation