Over de naam Lohengrin

De naam Lohengrin en wat we erover vertellen kunnen;

 

https://archive.org/details/lohengrin00rcuoft
Rückert, Heinrich, 1823-1875 welke grappig genoeg ook de eerste Koran schreef in proza, overigens ook een prachtig boek, schreef ca 1858 eveneens het stuk Lohengrin in proza.

Dan hebben we natuurlijk de Opera van Richard Wagner
waaraan allerhande van nazistische oorsprongen worden toegedicht
Noordelijke rassen als bovennatuurlijk begiftigd met vele krachten en vol van mystiek!
https://archive.org/details/lohengrin00wagn

Mijn brons verguld beeldje die ik kocht als be-soldeerde 50-ies lampenkap, jawel echt waar. zie mijn foto's. Werd gemaakt door waarschijnlijk de vader van de grondlegger -Ernst Ludwig Kirchner- van de stroming Die Brücke ! 
L. Kirchner is het beeldje gesigneerd en ik schat het ca 1880, de typografie van de letters op de voet zijn typisch van net na de Biedermeijerstijl toen de Duitse Art Nouveau begon!
http://nl.wikipedia.org/wiki/Biedermeier

Ik veronderstel dat de grondlegger zijn zoon Ernst Ludwig Kirchner is maar weet dit niet zeker. http://www.bruecke-museum.de/englkirchner.htmLohengrin ist eine romantische Oper in drei Akten des deutschen Komponisten Richard Wagner. Sie spielt vor einem historischen Hintergrund (Brabant in der ersten Hälfte des 10. Jahrhunderts). Die Uraufführung fand am 28. August 1850 in Weimar unter der Leitung von Franz Liszt im Großherzoglichen Hoftheater statt, den „Lohengrin“ sang dabei Karl Beck.[1][2][3] Grundlage des Stoffes ist die Gestalt des Loherangrîn in Wolfram von Eschenbachs mittelhochdeutschem Versepos Parzival. https://www.youtube.com/watch?v=VXwSV0sjYzg

 

Lohengrin, het plot, de legende: (duits) De legende van de zwaan...... https://www.youtube.com/watch?v=vShN1jzpKHo
Lohengrin (de Zwaanridder) voer eens over de Schelde bij Antwerpen in een boot die werd voortgetrokken door een zwaan. Op die plek redde hij een edele dame in nood. Deze dame was Else, prinses van Brabant. Lohengrin en Else huwden op voorwaarde dat Else nooit naar de naam of afkomst van haar redder zou vragen. Maar tijdens de huwelijksnacht verbrak Else haar belofte en Lohengrin beantwoordde haar vraag. Hierop verscheen de zwaan weer en verdween Lohengrin even mysterieus als hij gekomen was in de nevel of NIbel, zie Nibelungen.
http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/…/65765-sprookjesachti…

 

Door Leon Coray

 

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation