• 101.jpg
 • 102.jpg
 • 103.jpg
 • 104.jpg
 • 105.jpg
 • 106.jpg
 • 107.jpg
 • 131.jpg
 • 132.jpg
 • 133.jpg
 • 134.JPG
 • 202.jpg
 • 203.jpg

Over de naam Lohengrin

De naam Lohengrin en wat we erover vertellen kunnen;

 

https://archive.org/details/lohengrin00rcuoft
Rückert, Heinrich, 1823-1875 welke grappig genoeg ook de eerste Koran schreef in proza, overigens ook een prachtig boek, schreef ca 1858 eveneens het stuk Lohengrin in proza.

Dan hebben we natuurlijk de Opera van Richard Wagner
waaraan allerhande van nazistische oorsprongen worden toegedicht
Noordelijke rassen als bovennatuurlijk begiftigd met vele krachten en vol van mystiek!
https://archive.org/details/lohengrin00wagn

Mijn brons verguld beeldje die ik kocht als be-soldeerde 50-ies lampenkap, jawel echt waar. zie mijn foto's. Werd gemaakt door waarschijnlijk de vader van de grondlegger -Ernst Ludwig Kirchner- van de stroming Die Brücke ! 
L. Kirchner is het beeldje gesigneerd en ik schat het ca 1880, de typografie van de letters op de voet zijn typisch van net na de Biedermeijerstijl toen de Duitse Art Nouveau begon!
http://nl.wikipedia.org/wiki/Biedermeier

Ik veronderstel dat de grondlegger zijn zoon Ernst Ludwig Kirchner is maar weet dit niet zeker. http://www.bruecke-museum.de/englkirchner.htmLohengrin ist eine romantische Oper in drei Akten des deutschen Komponisten Richard Wagner. Sie spielt vor einem historischen Hintergrund (Brabant in der ersten Hälfte des 10. Jahrhunderts). Die Uraufführung fand am 28. August 1850 in Weimar unter der Leitung von Franz Liszt im Großherzoglichen Hoftheater statt, den „Lohengrin“ sang dabei Karl Beck.[1][2][3] Grundlage des Stoffes ist die Gestalt des Loherangrîn in Wolfram von Eschenbachs mittelhochdeutschem Versepos Parzival. https://www.youtube.com/watch?v=VXwSV0sjYzg

 

Lohengrin, het plot, de legende: (duits) De legende van de zwaan...... https://www.youtube.com/watch?v=vShN1jzpKHo
Lohengrin (de Zwaanridder) voer eens over de Schelde bij Antwerpen in een boot die werd voortgetrokken door een zwaan. Op die plek redde hij een edele dame in nood. Deze dame was Else, prinses van Brabant. Lohengrin en Else huwden op voorwaarde dat Else nooit naar de naam of afkomst van haar redder zou vragen. Maar tijdens de huwelijksnacht verbrak Else haar belofte en Lohengrin beantwoordde haar vraag. Hierop verscheen de zwaan weer en verdween Lohengrin even mysterieus als hij gekomen was in de nevel of NIbel, zie Nibelungen.
http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/…/65765-sprookjesachti…

 

Door Leon Coray

 

Links

 

Het concept en initiatief van Muziekcafé Lohengrin wordt ondersteund door het Artiesten Belangen Centrum ABC, een landelijke brancheorganisatie voor en door onafhankelijke artiesten en muzikanten.
Voor meer info zie Artiestenbelangen.nl

 

 

 

Ondersteunende partijen:

http://www.klompmuziek.nl/
 

http://muziekcafe.startkabel.nl/


http://www.vanmanenautomaten.nl/


http://artiestenloket.nl/


http://cafe.startpagina.nl/

Test PDF

 

Huisregels

- VOLG AANWIJZIGINGEN VAN HET PERSONEEL OP
Wij doen er alles aan om ons bedrijf voor iedereen zo aantrekkelijk en veilig mogelijk te maken. Aanwijzingen van het personeel zijn hierop gericht. Als u de huisregels overtreedt, kunnen wij u direct de toegang ontzeggen. Constatering van strafbare feiten melden wij altijd bij de politie. Als u een horecabedrijf bezoekt waar videocamera’s hangen, stemt u ermee in dat men daar opnamen maakt. Na ongeregeldheden of ongevallen kunnen opnamen aan derden worden getoond. Vindt u in ons bedrijf een voorwerp dat kennelijk aan een andere bezoeker toebehoort, levert u dat dan bij de ondernemer in. Gevonden voorwerpen brengen wij na uiterlijk twee weken naar de politie. Wie een gevonden voorwerp ophaalt, moet zich kunnen legitimeren. Als u kleding of andere eigendommen kwijt raakt, kunt u daarvoor ons horecabedrijf niet aansprakelijk stellen.

- TOEGANGS/LEEFTIJDSCONTROLE MOGELIJK
Ter bescherming van uw eigen en andermans veiligheid kunnen wij u fouilleren. Ook mag men van u vragen dat u een detectiepoortje passeert. Daarnaast kunnen wij u in het kader van de minimumleeftijd vragen om een legitimatiebewijs. Beslissingen van een portier zijn bindend.

- GEEN WAPENS OF DRUGS
U mag geen wapens op zak hebben. Ook een groot zakmes wordt als wapen gezien. Draagt u toch een wapen, dan waarschuwen we de politie. U mag ook geen hard- of softdrugs zoals pillen gebruiken. U mag ze ook niet op zak hebben. Horecamedewerkers mogen u vragen mee te werken aan fouillering. Weigert u zich te laten fouilleren of wordt u betrapt op bezit, gebruik of verkoop, dan volgt verwijdering.

- GEEN ONGEWENSTE INTIMITEITEN, GEEN AGRESSIE OF RACISME
U mag zich niet schuldig maken aan ongewenste intimiteiten, aan racisme en aan discriminatie. Bedreiging, mishandeling en andere vormen van agressie zijn verboden.

- GEEN HINDERLIJK GEDRAG
Wie zich hinderlijk of aanstootgevend gedraagt, al dan niet ten gevolge van overmatig drankgebruik, krijgt één waarschuwing. Bij herhaling volgt verwijdering plus twee maanden ontzegging van de toegang. Toiletruimten zijn alleen bestemd voor individueel gebruik. Verblijf om andere redenen is dus niet toegestaan. U mag niet hinderlijk samenscholen. Vermoedt een horecaondernemer een hinderlijke samenscholing dan kan de vermoedelijke deelnemers onmiddellijk de toegang worden ontzegd. Ons bedrijf is rookvrij. Indien aanwezig mag u wel roken in de daartoe aangewezen ruimtes, te herkennen aan Roken toegestaanlogo. Indien u het (wettelijke!) rookverbod overtreedt kunnen wij u aansprakelijk stellen voor de door de overheid opgelegde sancties en eventueel daaruit voortvloeiende schade voor ons bedrijf.

- KLEED U CORRECT
Sommige horecabedrijven stellen eisen aan uw kleding. Voldoet u niet aan die eisen, dan kunnen zij u de toegang ontzeggen.

- GEEN EIGEN CONSUMPTIES
U bent verplicht een consumptie te bestellen. U mag die consumptie alleen binnen het bedrijf of op ons terras gebruiken. U mag geen consumpties of consumptieverpakkingen van buiten mee naar binnen nemen.

- GLASWERK MOET BINNEN BLIJVEN
U mag eigendommen van ons bedrijf niet mee naar buiten nemen met uitzondering van naar ons terras. Dat geldt niet alleen voor glaswerk maar ook voor blikjes en al onze andere zaken. Als u beschadigingen veroorzaakt, draait u op voor reparatie of vernieuwing.

- GEEN OVERLAST VOOR DE BUREN
Bij het betreden en verlaten van ons bedrijf vragen wij u geen overmatig lawaai te veroorzaken zoals hard praten of schreeuwen of eigendommen van derden te beschadigen of te ontvreemden. De politie zal hiertegen zonodig optreden.

- KLACHTEN
Heeft u klachten, van welke aard ook? Meld ze meteen bij een medewerker van ons bedrijf. Aan klachten achteraf kunnen wij vaak weinig meer aan doen.
 

 
 

Concept Muziekcafé Lohengrin

INLEIDING
Wil je als band optreden dan moet je al gauw een zaal afhuren, je promotie regelen en eventueel zelf de kaartverkoop doen om uit de kosten te komen. De huidige programmeurs van de podia in 's-Hertogenbosch plannen alleen betaalde optredens voor gegarandeerde publiekstrekkers. Bij de buurthuizen of jongerencentra kun je ook wel terecht om "gratis"op te treden, maar dan voldoen de locaties meestal niet aan de voorwaarden om lekker muziek te kunnen maken. Het is daarom hoog tijd dat er meer speelmomenten voor Bossche muzikanten gecreëerd worden en dat op, met name de zaterdagavonden, weer livemuziek in 's-Hertogenbosch klinkt.

DOELSTELLING
Het "Muziekcafé Lohengrin" is een begrip in de Bossche muziekscène en een broedplaats voor allerlei muzikale en culturele activiteiten. Muziekcafé Lohengrin creëert een ontmoetingspunt voor zowel lokale als regionale performers en biedt een podium waar allerlei muziekactiviteiten georganiseerd worden. Als platform ondersteund het op constructieve wijze het cultuurbeleid van de gemeente 's-Hertogenbosch. Door het stimuleren en organiseren van allerlei activiteiten waar MUZIEK MAKEN  een bepalende rol in speelt, heeft het aangeboden programma ook regionaal een aantrekkingskracht waarmee 's-Hertogenbosch als cultuurstad duidelijk op de kaart wordt gezet.

BEZOEKERSPROFIEL
Artiesten & musici bieden niet alleen een zeer interessant, maar zeker ook een kleurrijk bezoekersprofiel. Professionele artiesten & musici uit eigen bestand, zoals popmuzikanten, entertainers, mimespelers, goochelaars, straattheaterartiesten, acrobaten, acteurs/actrices, circusartiesten, ballonkunstenaars, poppenspelers, variétéartiesten, enz. worden uitgenodigd en op de hoogte gebracht van de agenda. Tot de bezoekersgroep rekenen we ook mensen uit de dans sector, toneel-, opera- en operettegezelschappen, symfonieorkesten, presentatoren, radio/televisie en filmwereld, choreografen, regisseurs, docenten en studenten van gerelateerde opleidingen, enz.

GASTVRIJHEID
Het is zomaar een woord maar heeft een enorme betekenis, een grote lading. Lastig om te beschrijven en zeer persoonlijk. Wat is gastvrijheid en wat is het gastvrijheidgevoel? Dit wordt voor een groot deel bepaald door de beleving van de bezoeker. Het Muziekcafé Lohengrin ligt niet in het centrum/uitgaansgebied en moet dus niet uitgaan van grote bezoekersaantallen van toevallige passanten. De bezoekers die komen komen heel gericht en ook veelal op uitnodiging. Om die bezoekers binnen te houden is het belevingsaspect dus erg belangrijk. De bezoeker wordt eigenlijk verrast door de inrichting en uitstraling van de locatie. Het gaat daarbij niet zozeer om designinrichtingen of de grote gebaren, maar juist de details van een inrichting die aansluiten bij het thema van de locatie of naam, nl. MUZIEK MAKEN.

Het gastvrijheidgevoel en de sfeer wordt bepaald door o.a. een muur met oude LP-hoezen, oude muziekinstrumenten en grote aantallen LP's die ter decoratie zijn opgehangen.
In het café is een klein intiem podium met toneelverlichting en een piano. Ook komen er enkele speelklare gitaren aan de muur te hangen zodat op elk gewenst moment live muziek gemaakt kan worden. Gedeeltes van muren zijn behangen met posters van instrumenten, concerten, festivals etc.

In het cafégedeelte worden regelmatig (en op speciaal verzoek) allerlei foto's van curieuze en bijzondere muziekinstrumenten geprojecteerd op een van de projectieschermen (fotoslide).

In een rustig hoekje van het café kom je zomaar ineens een leestafel/leeshoek/chillzitje tegen: een leesmand of rek met vakliteratuur, muziekbladen en muziekboeken. Op en rond de leestafel kunnen zowel ervaren muzikanten als jonge talenten actuele beschouwingen, klassieke werken en spraakmakende concerten met elkaar bespreken. De boeken en tijdschriften op de leestafel kunnen besproken en bediscussieerd worden: het combineren van een kritische blik met een brede visie en een toegankelijke stijl zorgen voor verdieping en inzicht voorbij de waan van de dag. 

MUZIEKKEUZE CAFE
Iedere onderneming en élk merk heeft haar eigen, volstrekt unieke verhaal. Muziekcafé Lohengrin wil de zintuigen van de gasten stimuleren zodat een band geschept word met de gasten op een manier die positieve en blijvende herinneringen creëert. Het resultaat is dat de gasten, mede door een prettige muzieksfeer, steeds opnieuw terugkomen. Met een verassende keuze van repertoire verzekerd men zich van een prettige beleving.
Er worden géén verzoekjes en géén standaard horecaplaylists gedraaid.  Gezien het karakter van dit muziekcafé is er ook ruimte voor het streamen van volwassen muziekzenders, bv. Sublime FM, en wordt de muziek ook afgewisseld met YouTube-filmpjes van live concerten of optredens. Géén commercieele videoclips maar duidelijk alleen live-uitvoeringen van optredende muzikanten. 

 

Inloggen

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!