Thrash & DeathMetal 3 bands

Optredens
Datum: zaterdag 23 september 2017 21:00

GRATIS ENTREE

20:30 - Deuren open
21:00 - 21:45 - Ericius
21:45 - 22:00 - Ombouwtijd
22:00 - 23:00 - Shoot the Messiah
23:00 - 23:15 - Ombouwtijd

23:15 - 00:15 - Faith Ablaze

Ericius    -     Set van 45min

https://www.facebook.com/ericiusofficial

Ericius is een Instrumentale Progressieve Metal band uit Arnhem bestaande uit: Thijs den Ouden (drummer), Daniël den Bakker (gitarist) en Mitchell Vos (bassist). Ze halen hun invloeden uit de genre's: Djent, Thall, Prog, Metalcore, Math Metal en Death Metal. 
In April 2016 hebben zij de Juryprijs gewonnen van de band battle: Krakend Ei in Barneveld, en hebben op 12 Mei 2017 hun debut EP ''Ericius EP'' gereleased.

 

 
Shoot the Messiah    -     Set van 1 uur
https://www.facebook.com/Shootthemessiah/
Shoot the Messiah is een thrash/death metalband die gevormd was in het begin van 2015. Dit begon toen de bassist Michael Lubbersen  zich bij de formatie van vocalist/gitarist Leroy de Raad, lead gitarist Serge van der Haar en drummer Simon Hofman voegde.  Met het idee om brute muziek te maken. Sommige bandleden kende elkaar al door hun vorige band: Morgellon. Het was duidelijk dat er een verschil zat in metal stijlen. Maar deze verschillen mengde zich samen tot een brute, gepassioneerde  en een gedifferentieerde constructie dat Shoot The Messiah is geworden. 
 
In het begin van 2016 is Shoot The Messiah begonnen met podia onveilig te maken met hun muziek. In de tijd dat ze hebben opgetreden hebben ze veel positieve feedback ontvangen over de brute vocals, de scheurende gitaren, de progressieve drum en werden ze gelabeld als een “echte” metalband.  “Rond 21:00 uur trapte de nostalgische old school thrash/death metalband Shoot The Messiah de avond af. Hoe gaaf om te zien dat deze jonge gasten de ode aan deze old school stijl zeer goed weten over te brengen. Wisten de mannen het publiek al snel op hun hand te krijgen waar na vele horns up de haren door de lucht vlogen.” (Brouwer, M., WingsOfDeath, 2016)
 
De band vindt het belangrijk dat elk nummer een eigen atmosfeer krijgt. Met deze atmosfeer wordt elk nummer anders en kan uitspringen tegenover de rest van de nummers. Maar dit wordt op zo’n manier bereikt dat het gemaakte karakter van Shoot The Messiah terug te horen is in elk nummer. In de zomer ban 2016 is de band begonnen met het opnemen van de tracks van hun eerste EP “Here Dead We Lie” en “Morgellon”.  Het concept voor de lyrics van “Here Dead We Lie” is gebaseerd op een gedicht genaamd “Here Dead We Lie” door A.E. Housman die dit gedicht schreef over WW1.
De EP zal in 2017 worden uitgebracht.
 
De teaser is momenteel online: https://www.youtube.com/watch?v=n4ihQRS6SGo
 
Bandleden:
 
Leroy de Raad         (Vocals/gitaar)
Serge van der Haar (Lead gitaar)
Michael Lubbersen     (Basgitaar/Back-up vocals)
Simon Hofman           (Drums)
 
Faith Ablaze      -     Set van 1 uur
https://nl-nl.facebook.com/FaithAblazenl/
Faith Ablaze
Vette riffs, knallende beats, grunts, screams en melodische backing vocals; dát is Faith Ablaze!
Deze vierkoppige eenheid is ontstaan in Den Haag in het voorjaar van 2015.
Faith Ablaze speelt een keiharde clash van thrashmetal en metalcore, en heeft ook sterke invloeden vanuit de groove- en old-school heavy metal.
Ze zijn geïnspireerd door bands als Killswitch Engage, Parkway Drive, Metallica en Iron Maiden.
In hun nummers  nemen de vocalen je mee op reis langs de tegenstrijdigheden van het leven en delen ze hun dubbelzinnige blik op de mensheid.

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation