GEANNULEERD. Folk met Keltische en middeleeuwse roots

Lohengrin Salon
1collage
Datum: zondag 5 april 2020 15:00

GRATIS ENTREE

"De musici van aeLiXihr delen een grote liefde voor mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes waarvan je niet op je stoel kunt blijven zitten.

De musici van aeLiXihr delen een grote liefde voor mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes waarvan je niet op je stoel wilt blijven zitten. Blokfluitiste Wendy Wouters, gitarist Onno de Weerd en violiste Yanou Vanermen vonden elkaar en deze waarden na vele omzwervingen uiteindelijk in de folkmuziek. Deze stijl geeft ruimte aan hun passie voor het componeren en improviseren, waarbij zij zich laten inspireren door de rijkdom van traditionele en hedendaagse folkmuziek. Van dansfestival tot huiskamerconcert: aeLiXihr voelt zich er thuis. Het veelzijdige repertoire van deze folkband omvat inmiddels vele eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie. aeLiXihr wordt ook vandaag in Lohengrin uitgebreid met vaste gastmuzikant Patrick Lieffers op didgeridoo en cajon).
 
 

"Two Catch a Raindrop", het duo van Niek van Uden-Luteijn op accordeon en Annelies van Uden-Luteijn op hobo's


Zon? Regen? Dansen!

En dan nu het weerbericht:
In de ochtend een druppelschijn-mazurka, hier en daar zonboog-bourrées en later stevige wervelwalsen. In het hele land accordeon en perioden met hobo, vanuit het zuiden vocale opklaringen, spetters klokkenspel en speelse interactie.

Come rain, come shine: come dance!

 

Het is raadzaam om op tijd aanwezig te zijn; er kan niet gereserveerd worden.

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation