Folk met Keltische en middeleeuwse roots

Lohengrin Salon
Datum: zondag 5 april 2020 15:00

ENTREE

"De musici van aeLiXihr delen een grote liefde voor mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes waarvan je niet op je stoel kunt blijven zitten.

Zij vonden elkaar in een folkmuziekstijl die ruimte geeft aan hun passie voor het componeren en improviseren, waarbij zij zich laten inspireren door de rijkdom van traditionele en hedendaagse folkmuziek. Hun veelzijdige repertoire omvat eigen composities en west-europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie. Van dansfestival tot huiskamerconcert: aeLiXihr voelt zich er thuis."

AeLiXihr is een roots/folktrio en is voor deze of gene wellicht al een begrip; ze werden, behalve voor folkbals en concerten in Berlijn, Leipzig en omstreken, twee aansluitende jaren op het beroemde Bal Folk Festival in St. Gervais en op het 4ieme Bal pour l'Europe, Besançon in Frankrijk uitgenodigd.
Het veelzijdige repertoire omvat eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.

fluiten - Wendy Wouters
gitaar - Onno de Weerd
viool - Yanou Vanermen

 

Imbue brengt lang vergeten klanken en teksten om onschuld te herleven

Imbue verweeft de charme van de Keltische folkmuziek met bijzondere middeleeuwse liederen uit heel Europa. Bekende Ierse deuntjes om op de dansen worden afgewisseld met klanken uit een lang vergeten tijd. Hiervoor maakt Imbue niet alleen gebruik van Ierse bouzouki en zang, maar laat de luisteraar ook afdrijven met een frivole fluitpartij toevoegen of een melancholische gamba klank. Laat u meenemen naar deze mystieke wereld waar oude en nieuwe muziek elkaar ontmoeten.
 
Leden band
Laurens Krah - Bouzouki |
Robin Lammertink - Vocals |
Remy Schreuder - Recorder |
Meidi Goh - Viola da Gamba |
Tim Elfring - Percussion |


Het is raadzaam om op tijd aanwezig te zijn; er kan niet gereserveerd worden.

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation