Progressieve rock, psychedelica en spacerock

Optredens
collage_54
Datum: zaterdag 14 december 2019 21:00

GRATIS ENTREE
 
 
 
BLACKHOLESUN
Toen ex-leden van Moped en SPCHLSS! besloten samen te spannen ontstond er een band met meer mogelijkheden dan de afzonderlijke bands daarvoor hadden. Rockmuziek werd samengesmolten met progressieve aspecten en met de toevoeging van synths & samples kreeg het allemaal meer diepte. In langere songs met typische afwisselingen werden dromerige en dreigende stukken verwerkt.
In 2012 bracht BlackHoleSun hun eerste gelijknamige EP uit, die werd gepresenteerd met een optreden in PopEi Eindhoven. Het optreden kreeg goede kritieken. Hierna werd er vooral opgetreden en bestaand materiaal verbeterd. Na wat personeelswisselingen achter de drumkit kwam er weer inspiratie voor nieuwe nummers. Dit resulteerde in een nieuwe EP “BlackHoleSun II” die is opgenomen in de Supernova Studio. Door het gebruik van meer lagen en effecten kreeg het geluid meer diepte dan voorheen. De tekstuele onderwerpen zijn o.a. ruimtereizen, dromen, krankzinnigheid, filmacteurs, moord, persoonlijk leed, sci-fi etc. Met inmiddels jaren ervaring en de mogelijkheid om een videoshow te gebruiken staan de optredens als een huis.
En hoe klinkt BlackHoleSun? Wel, als een mix van 70's hardrock met progressieve rock, psychedelica en spacerock. Vind je Hawkwind, Monster Magnet, Genesis, Pink Floyd, Cream, Led Zeppelin en Black Sabbath leuk? Dan vind je BlackHoleSun te gek!
BlackHoleSun zijn: 

Hugo Knobel : basgitaar
Martijn Sijmons : gitaar 
Alex Wijn : vocalen / synth 
Bas van de Loo : drums     
 
 
 
CAMBRIAN
 
Cambrian is a prog metal band from Eindhoven, the Netherlands. They started playing covers from bands as Dream Theater and Symphony X, which led to the creation of own compositions and sounds, including the use of clarinet and saxophone.
Cambrian emphasises dynamics and diversity in her compositions, where complexity is not shied upon. This can be heard in our debut album Point of Origin. Enjoy!
 

 

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation