UKE22 en Leo de Kruis

Lohengrin Salon
Datum: donderdag 22 september 2016 21:00

Leo de Kruis

Leo begon in 1972 toen hij als zanger en multi-instrumentalist in de regio Rijnmond een groep startte die een paar jaar later uit zou groeien tot de folkgroep Sistrum.

Met vaak humoristische Nederlandse teksten en gedegen vakmanschap op de instrumenten veroverde Sistrum snel een eigen plaats in het Nederlandse folk-circuit.

De groep stond in zo’n beetje alle folk-clubs en op de grote festivals (ook in Duitsland en België) waren zij kind aan huis. Daarnaast trad de band een aantal keren op bij radio-programma’s, waaronder “AVRO’s Folk-live”.

Na de folk-periode ( ca 1984) begon Leo met het schrijven van liedjes voor Sistrum. Helemaal in de sfeer van de band waren dat humoristische teksten die bij het publiek in goede aarde vielen. Begin 1988 stopte Sistrum en gingen de drie overgebleven leden samen met drummer Tony van der Hoek verder als country-groep Side Kick

In december 2000 werd Sistrum (dat toen al lang niet meer bestond) onverwacht gevraagd voor een optreden, dat leidde tot een reünie van Carel, Ruud en Leo.  Het optreden viel in goede aarde en de samenwerking was als vanouds, dus werd de draad opgepakt waar hij zo’n jaar of 15 geleden was blijven liggen. Eerst als trio, later met violist Tamas Schiffer werden 2 cd’s gemaakt , voor het grootste deel volgespeeld met liedjes die Leo alleen of met Carel en Ruud schreef. Sistrum ging na een jaar of 5 verder als Folk-Rockband

 

In 2009 stopte de jarenlange prettige samenwerking vanwege de verhuizing van Leo naar Berg en Dal, waar hij in 2015 weer begon met liedjes schrijven en optreden, maar nu als solo-artiest.

UKE22

In het project UKE22 brengen we de songs van de Ierse supergroep U2 terug tot de naakte essentie. Begeleid door ukelele, baritongitaar en subtiele drums. De raadselachtige magie die in de liedjes verscholen zit, komt zo als vanzelf bovendrijven.

 

De naam UKE22 (spreek uit Joek Twentie Toe) is een samenvoegen van de verkorte naam voor een Ukulele (UKE) en een speciale plaat van U2 U22. Voor meer informatie over dit album:

HTTP://EN.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/U22_(ALBUM)

Voor meer informatie over het instrument de ukulele:

HTTP://EN.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/UKULELE

 

 

Entree
GRATIS

Powered by iCagenda

Maandelijks

JAMSESSIES elke laatste zaterdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
FOLKSESSIE elke 3e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
SING & PLAY ALONG elke 2e donderdag
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!
Swing/dansavond
Gedurende de zomerperiode ook ma en di gesloten!

Agenda

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation